Min resa hit

Jag heter Melisha och är Kandidatutbildad musikproducent vid Mittuniversitetet samt Dalarnas universitet. Har varit studioägare sedan år 2000 och har i de senaste 5 åren haft Powah studio i Brewhouse Göteborg som ligger vid Liseberg.

I 2017 blev jag stipendiat till musikerförbundets stipendie:  med motiveringen: “Årets stipendiater representerar skickligt hantverk, hög konstnärlig kvalitet och solidariskt arbetssätt inom sina respektive fält. Vi vill genom detta stipendium uppmärksamma och uppmuntra dessa personers fortsatta arbete och förkovran.”

Jag arbetar främst som musikproducent där jag jobbar med olika artisters musik. Nu senast har jag producerat musik till Amanda MadlalaAurelia Dey och Malin Mellow. Dessutom har jag gjort lite eget också. I 2016 släppte jag ett samlingsalbum som heter Playlist.

Jag har även mixat och mastrat i många år, men år 2006 blev det mix och mastringsarbeten på allvar.

Managern Infinity Sparks som också var med i gruppen Black Moses, var den som upptäckte mig som mixare/mastrare. Han hade skickat låtar till mig att mixa med sina artister Shokorinaz som senare bytte namn till Njoy. Sedan dess var han så nöjd med resultatet att vi inledde ett samarbete med hans artister. Zandile Zulu bland annat. Jag är oerhört tacksam för Infinity och hur han valde att tro på mig i en tid som de flesta inte trodde på kvinnors förmåga, vilket också gav mig luft under vingarna.